Beste sympathisanten, vrienden, familie…

Met deze nieuwsbrief willen we jullie opnieuw op de hoogte brengen van wat er reilt en zeilt in Villa Vief.

We zijn heel druk bezig geweest, en nu 2016 er bijna opzit, en het nieuwe jaar eraan komt, willen we graag met u delen wat er in 2016 allemaal gebeurd en veranderd is.

We hebben een succesvolle paaschocoladeverkoop achter de rug, een groep sympathisanten riep Villalief in het leven, een facebookpagina https://www.facebook.com/villalief waar allerhande handgemaakte spulletjes verkocht worden waarvan de opbrengst integraal naar Villa Vief gaat. Wij danken de initiatiefnemers hiervoor! Ook vogelnestkastjes werden/worden gemaakt en verkocht door een grootouder van één van onze jongeren, alweer om onze kas te spijzen. Een tweede muziekquiz was ook dit jaar opnieuw een succes. Zoveel initiatieven, teveel om op te noemen, georganiseerd door mensen die ons een warm hart toedragen, wat wij enorm appreciëren. U kan alle recente acties bekijken op onze website onder ‘sponsoring’.

Het tweede weekend van juni, vrijdag en zaterdag, was er voor de tweede keer ons eetfestijn, voor de eerste maal over twee dagen gespreid. Jullie hebben massaal ingeschreven hiervoor, met meer dan 800 waren jullie aanwezig. En dat het goed was, dat hebben we geweten. De vele positieve reacties hebben ons enorm deugd gedaan. In eerste instantie danken wij de traiteur die alweer een lekker buffet voorschotelde. Het goede verloop van deze twee avonden hebben wij ook te danken aan de vele vrijwilligers die er net zoals vorig jaar voor gezorgd hebben dat de bediening vlotjes verliep. En ook dit jaar konden wij rekenen op de steun van vele sponsors, zowel om onze placemats in te vullen, onze tafels te versieren met een kleurrijk bloemetje, maar ook om onze prijzentafel voor de tombola aantrekkelijk te maken.

Op dit eetfestijn hebben wij ook van de gelegenheid gebruikt gemaakt om onze plannen te tonen van het VillaVief huis. Jullie nieuwsgierigheid was hartverwarmend, wij waren dan ook terecht fier dat wij dit met jullie konden delen.
De onderhandelingen gaan gestaag verder, maar gezien het grote belang voor onze kinderen in een verdere toekomst wensen we alles mooi afgelijnd goed omkaderd en vooral betaalbaar te houden.

In augustus nam één van onze VillaVief ouders, Anja, de mama van Larissa, samen met 5 vrienden, deel aan de dodentocht op 12 – 13 augustus 2016. Deze moedige mensen hebben zich daarvoor laten sponsoren door verbandkistjes te verkopen aan 4€/stuk. Dit bracht het mooie bedrag op van 2000 €. Zij hebben deze tocht succesvol uitgestapt! Proficiat daarvoor.

Ondertussen zijn wij ook opnieuw ingeschreven voor Music For Life, waar ook al enkele sympathisanten een actie t.v.v. van onze VZW hebben geregistreerd.

Onze groep “acties” voorziet dit jaar ook weer 2 soepverkopen op de wekelijkse markt in Lokeren op 7 en 14 december.

Onze gegeerde VillaVief-broodjes worden verkocht op de kerstmarkt eveneens in Lokeren op 10 en 11 december.

Nog meer acties zijn vermeld  op onze website villavief.be./activiteiten – sponsoring

Omdat wij met zoveel dingen bezig waren, is er nog steeds geen werk gemaakt om de 4 resterende plaatsen in ons huis in te vullen. Daarom plannen wij binnenkort, meer bepaald op zondag 4 december, nog een laatste infodag. Meer details hierover volgen later. Een voltallige bezetting betekent dat er nog 8 helpende handen zullen bijkomen en die zullen wij goed kunnen gebruiken.

Uiteraard willen we ook onze talrijke sponsors en socioclubs bedanken voor hun steun en hulp het voorbije jaar. Wij hopen ook in de toekomst op hen te kunnen rekenen.

 

Tot binnenkort!

 

Het VillaVief team,